Bio Terapie - Przewodnik dietetyczny dla osób cierpiących na choroby przewlekłe i alergie

Muffiny warzywne z nutą wędzonej papryki

Muffiny warzywne z nutą wędzonej papryki

Dziś na stronach bioterapie.pl mamy dla Was szybki przepis na muffinki, które doskonale nadadzą się na obiad, kolację, jako przekąska – pasują w każdym momencie, a nie wymagają dużo pracy. To przepis z cyklu: “stwórz coś z niczego” i ciesz się pysznym smakiem.

Składniki:

  • ugotowana kasza jaglana (100g surowego produktu)
  • 6 całych jaj
  • 4 średnie sztuki marchewki (można użyć gotowej mrożonej) pokrojone w kostkę
  • 1 czerwona cebula pokrojona w plasterki
  • 4 kostki rozmrożonego szpinaku
  • 8 sztuk pieczarek pokrojonych w talarki
  • 200g cukinii startej na tarce
  • 100g koncentratu pomidorowego
  • łyżka papryki wędzonej
  • sól himalajska, pieprz, zioła prowansalskie, koperek.

Wykonanie:

Roztrzep jaja i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dopraw papryką, pieprzem, solą i posyp koperkiem. Wyłóż do foremki na muffiny i piecz w rozgrzanym piekarniku na 200 stopni przez 30 minut.

Smacznego!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *